Rouwdienst

Een rouwdienst, uitvaartdienst, uitvaartmis, samenkomst, plechtigheid of hoe men het ook wil noemen, kan op verschillende manieren plaatsvinden. Natuurlijk kan men gebruik maken van de eigen, vaak vertrouwde, kerk. Katholiek, protestants of een andere vorm van religie aanhangend. In overleg met de voorganger of koster van de betreffende kerk worden afspraken gemaakt over de datum en tijd van de plechtigheid.

Uitvaartcentrum Sion

Ook kan men met de, door u uitgekozen voorganger, wensen bespreken inzake de invulling van het afscheid. Mocht een kerk of kerkgebouw niet de voorkeur hebben, dan kan ons uitvaartcentrum, Uitvaartcentrum Sion genaamd, mogelijk een goede optie zijn. Er kan gebruik gemaakt worden van een sfeervolle ruimte, waar u zelf invulling aan het afscheid kunt geven. Er is personeel dat u kan bijstaan tijdens de dienst. Zij gaan van tevoren met u in gesprek, werken uw wensen verder uit en verzorgen op deze wijze een op maat gemaakt, persoonlijk afscheid.

In uitvaartcentrum Sion is een goede geluidsinstallatie aanwezig is. Het tonen van beelden, foto’s of filmpjes behoort tot de mogelijkheden. Het volgen van de dienst via een livestream is een optie die aangeboden kan worden. Uw dierbaren kunnen live met u aanwezig zijn bij de plechtigheid, wereldwijd. Ook al kunnen ze misschien niet in levende lijve aanwezig zijn, op deze manier zijn ze net zo betrokken. Vervolgens is het mogelijk uw aanwezige gasten, na de dienst, te ontmoeten in de Bachzaal van Uitvaartcentrum Sion. Hier kan men de gasten iets aanbieden. Er zijn, wat dit betreft, talrijke mogelijkheden.

Condoleance

In het uitvaartcentrum kunt u uw gasten ontmoeten voor een condoleance. Dit kan tijdens een afscheidsbezoek of na een plechtigheid voor een koffie/condoleance, ook wel koffietafel genaamd. Deze koffie/condoleance kunt u op verschillende manieren invullen. U kunt uw gasten een kopje koffie aanbieden met verschillende zoete versnaperingen, maar natuurlijk ook met broodjes, broodjes kroket, soep.

Er zijn vele mogelijkheden, die wij graag met u bespreken.