Drukwerk

Tot voor enkele jaren terug was rouwdrukwerk vaak eenvoudig: een simpele brief met een grijze of zwarte rand. Tegenwoordig zijn er gelukkig allerlei mogelijkheden om de rouwkaart persoonlijk te maken.

Soorten rouwkaarten

Er zijn vele soorten rouwkaarten. Zo heb je de traditionele rouwbrief, welke nog steeds een veel gekozen optie blijft, maar kan men ook kiezen uit diverse papiersoorten, -kleuren, foto’s of illustraties. Onze uitvaartleiders laten u graag de mogelijkheden zien. Doordat wij over een eigen beeld bank beschikken én drukwerk voor een grootdeel in eigen beheer doen, is vrijwel alles bespreekbaar en zeker niet onbelangrijk snel te ontwerpen en te drukken.

Teksten

De tekst voor op een rouwkaart bepaald u natuurlijk zelf. Misschien heeft de overledene al een tekst achtergelaten of heeft u zelf een mooi gedicht. Misschien spreekt een songtekst u erg aan of een citaat uit een boek. Dit kan dan bijvoorbeeld apart cursief worden geplaats en geeft dan een speciale boodschap. Soms is het fijn om de tekst aan te vullen met een dankwoord aan de zorginstelling waar de overledene de laatste tijd is verbleven.

Ook hebben we een boek met veel gebruikte teksten om u misschien op een idee te brengen. Mocht u het lastig vinden om een goede tekst te vinden kunnen wij u hierbij helpen om een passende tekst te vinden.

Rouwadvertentie

Met een overlijdensbericht in een krant (plaatselijk/lokaal/landelijk) bereik u een groter publiek. Misschien is dit wenselijk omdat alle contacten die de overledene had te veel zijn om persoonlijk te benaderen. Met een krant bereik u immers snel en tegelijk een grote groep mensen. U kunt hierin mensen uitnodigen voor de uitvaart waarvan u niet wist dat zij contact hadden met de overledene. Of u bied hierin de mogelijkheid tot persoonlijk afscheidnemen. Ook worden kranten over de hele wereld digitaal gelezen. Zo bereik u ook mensen die al lang Nederland hebben verlaten, denk daarbij bijvoorbeeld aan een oude schoolvriend in China of Amerika.

Gedachtenisprentje

Bidprentje of misschien een beter woord in deze tijd gedachtenisprentje/herinneringsprentje komt van vroegere tijden uit de katholiek kerk. Maar omdat het tegenwoordig niet echt een bidprentje meer is, komt het overal voor. Het kan mooi zijn om de dierbare belangstellende die bij de uitvaart aanwezig te zijn een blijvende herinnering te geven. Dit prentje kan dan met een foto of een andere afbeelding een herinnering zijn. Ook de tekst kan een herinnering zijn aan de overledene of een mooi gedicht/spreuk of lieve boodschappen van partner/-kinderen/kleinkinderen aan de overledene.

Dit kan fijn zijn om dit te mogen bewaren en er later, zelf na jaren, nog terug te kunnen lezen.

Dankbetuiging

Ook komt het voor dat men niet kiest om bij de uitvaart een gedachtenisprentje uit te delen maar later een dankkaartje te sturen aan de belangstellende. Hierin kan natuurlijk ook een tekst zijn met een herinnering aan de overledene. Of natuurlijk een dankwoord voor de vele mooie woorden die u heeft mogen ontvangen na het overlijden van uw dierbare.

Online

Tegenwoordig is het natuurlijk ook mogelijk om online de rouwkaart te plaatsen. Op de site van Begrafenisonderneming Jacobs, is dit een gratis mogelijkheid. U bereikt hiermee een grote groep mensen die daarna de mogelijkheid hebben om u een condoleancekaartje te sturen, om afscheid te komen nemen en om online een condoleance te plaatsen. Bij het versturen van uw condoleance krijgt u de mogelijkheid om deze privé te houden, in dat geval wordt hij gemaild naar de nabestaanden, of om hem tevens ook openbaar te zetten. Dit alles bieden wij kosteloos aan.