Werkwijze

Samen met u werken wij aan een goed afscheid van u of uw dierbaren. Persoonlijke aandacht en zorg staan voor ons centraal. Wij zijn er voor u wanneer u dat wenst en trekken ons terug wanneer u alleen of in persoonlijke kring wilt zijn. De uitvaart samen voorbereiden is belangrijk. We delen de zorg en we weten wat uw wensen zijn. Het moet ‘goed’ zijn. Overdoen is niet mogelijk en nabestaanden dienen met een goed gevoel op het afscheid terug te kunnen kijken.

Hoe wij werken na een bericht van overlijden

Als u contact met ons opneemt voor het verzorgen van een uitvaart van een dierbare, maken wij direct met u een afspraak om alles te bespreken.


We spreken dan onder andere over:

  • Dag en tijd van de uitvaart
  • De begraafplaats of het crematorium
  • Wel of geen afscheidsdienst
  • Opbaring thuis of in een uitvaartcentrum
  • Wie begeleidt de baar
  • Hoe komt de dienst eruit te zien
  • Wel of geen rouwbrieven en hoe wordt de tekst
  • Wel of geen overlijdensbericht in een dagblad
  • Wensen voor het vervoer.

Als u uw wensen van tevoren wilt vastleggen

U kunt natuurlijk ook de mogelijkheden voor uw eigen uitvaart met ons bespreken. Voor nabestaanden is het fijn te weten dat de laatste wensen van de overledene bekend zijn en de uitvaart geheel volgens die wensen verloopt. Kijk voor meer informatie bij 'laatste wensen'.


Contactpersoon

De uitvaartleider die de eerste afspraak met u heeft, blijft voor u de contactpersoon. Hij bespreekt de wensen, bereidt de uitvaart voor en staat u bij. Zo heeft u, in deze vaak toch al moeilijke dagen, niet met verschillende personen te maken. Uw vaste contactpersoon regelt en controleert afspraken en verzorgt alles rond de uitvaart.


Drukwerk

Het drukwerk dat wij voor u verzorgen is van hoge kwaliteit. Samen met u wordt de rouwbrief opgesteld en gemaakt. Daarin is alles mogelijk, u kunt kiezen uit standaard rouwbrieven of kaarten. Maar u kunt ook kiezen voor een geheel gepersonaliseerde rouwbrief/kaart, met een eigen afbeelding. Hierin zijn oneindig veel mogelijkheden.
Wij controleren vervolgens op de juistheid en afwerking. Drukwerk voor postverzending is dezelfde dag of de volgende dag klaar voor verzending.


Uitvaartverzekering

Wij werken nauw samen met alle verzekeringsmaatschappijen. Het maakt daarom niet uit welke uitvaartverzekering u heeft, wij staan voor u klaar wanneer dat nodig is. Mocht u vragen hebben over verzekeringen of over de kosten van een uitvaart, dan kunt u gerust contact met ons opnemen.