Hoe het begon

Rond 1950 heeft mijn vader, Joop Jacobs, zijn eerste stappen gezet in het uitvaartwezen. Hij werd  gevraagd om als koetsier de lijkkoets te besturen. Toen halverwege de jaren ‘50 ook hier de auto zijn intrede deed, kocht hij een Amerikaanse rouwauto. In die tijd werden de uitvaarten vanuit huis verzorgd. Het meeste werk werd gedaan door de buren. De overledene werd meestal thuis opgebaard. Soms werd de overledene overgebracht naar de rouwkapel van Huize Mariëndaal in Groesbeek, waar de kloosterzusters de overledene verzorgden.

Begrafenisonderneming Jacobs

Eind 1950 nam mijn vader de begrafenisonderneming over van de heer Van de Horst. Begrafenisonderneming J. Jacobs werd in en rond Groesbeek een begrip. Kwaliteit, persoonlijke zorg en aandacht tot in de kleinste details waren ook toen al hoofdeisen. In die jaren maakten families van overledenen veel gebruik van de rouwkamer van bejaardenhuis Mariëndaal en de rouwkapellen van de ziekenhuizen in Nijmegen. De hulp van buren werd steeds steeds minder. Het bedrijf breidde zich uit met de inzet van dragers.

Van vader op zoon

Eind 1981 kwam ik, John Jacobs, in het bedrijf. De uitvaartbranche maakte in die periode een snelle ontwikkeling door. Mensen stelden meer eisen aan dienstverlening, rouwbrieven en aan een uitvaartdienst. De dood werd niet meer verstopt. Mensen gingen er bewuster mee om dat de dood bij het leven hoort en dat het eenieder ooit op zijn levenspad komt. Ook vond men dat het beter was er over te praten. Dat mócht ook.

Verhuizing, vernieuwing en een uitvaartcentrum.

Eind jaren ‘80 verhuisde onze begrafenisonderneming van de Dorpsstraat naar de Kloosterstraat. Mijn vrouw, Gemma Jacobs, werd een grote steun door haar administratietaken. De uitvaarten vroegen steeds meer tijd  en iedereen kreeg er taken bij. Al onze medewerkers werden zich steeds meer bewust van wat betrokkenheid en inzet voor een familie betekent.

Eind jaren ‘90 kwam er een einde aan het gebruik van de rouwkamer van Woonzorgcentrum Mariëndaal. Vanaf die tijd hadden we een eigen Rouwcentrum Sion, dat aan alle wensen van die tijd voldeed. Een rouwcentrum waarmee wij 24 uur per dag bezoek aan familie en overledene mogelijk maken. In 2011 is het pand waar het rouwcentrum in gevestigd zat gekocht. De voormalige kerk is omgebouwd tot een volledig uitvaartcentrum, waar de mogelijkheid is tot het houden van uitvaartdiensten en koffie/condoléance. Voor meer informatie hierover zie Uitvaartcentrum Sion.

Vaste uitvaartverzorgers

Rond 2000 hebben wij ons team uitgebreid met uitvaartverzorger John Winckers. Als uitvaartverzorgers stellen wij ons graag dienstbaar op volgens de wensen van overledene of familie. Samen werken we aan een afscheid waar nog jaren later met een goed gevoel op terug gekeken kan worden. Wat de tijd ook brengt, u kunt op ons blijven vertrouwen.

John Jacobs